Omgiven av motgångar

22 – Omgiven av Motgångar – Thomas Erikson

Omgiven av Motgångar – Thomas Erikson

Thomas Eriksson har tidigare meddelat oss hur det är att vara omgiven av idioter, dåliga chefer, psykopaterlatmaskar och denna gång är det omgiven av motgångar. Har du läst någon tidigare bok, så vet du vad som kan förväntas. Och det är mycket riktigt hur man ska hantera detta med motgångar. Vi kan alla notera att livet inte enbart består av framgångar, ibland går det åt helvete, också. Men troligtvis mera för en del än för andra. Det är exakt det som författaren håller sig till i denna, enligt mig, mycket läsvärda bok, där du som drabbas av orättvist många motgångar får lite tips på hur du kan undvika alla motgångar och kanske få lite framgångar i livet.

Vad är lycka och framgång? Omgiven av motgångar!


Man kan undra då vad som är lycka och framgång? Enligt författaren är det troligtvis inte en massa miljoner eller ens pengar på banken. Nej det finns andra parametrar som ger oss tillfredställelse i högre grad. Fast, återkommer han till det är nog i alla fall lättare att vara lycklig med ett fett bankkonto än det är med ett renskrapat. Där håller jag med.

Ett exempel som han tar upp, den första kärleken. Det går snabbt till giftermål och inblandade bedyrar sin kärlek och att man är lyckliga. Men sedan går det några år, barnen är kvar och man är trött på det mesta. Skilsmässan är ett faktum och båda säger då ganska ofta att det var skönt. Nu är jag lycklig igen, eller. Det finns många sätt att definiera detta med lycka på, och det enda man har att jämför med är sig själv. Kan det bli bättre idag, än vad det var i går?


Går du och funderar kring alla din motgångar och varför det går åt… Då ska du definitivt ta dig an Thomas bok. Läs den en stund varje kväll, kanske du förändrar ditt tänk, och börjar tänka positivt. Det tror jag de allra flesta tjänar på. Livet blir betydligt lättare om det finns roliga saker att klura på än att gå och dra med gamla surdegar. Du får kanske inte fetare bankkonto, men du får betydligt roligare på din väg till banken, om du tänker positivt i stället för att hitta motgångar.

Här köper du boken på adlibris. Och Bokus.

Omgiven av motgångar
Omgiven av motgångar

Nästa bok i serien är Omgiven av Narcissister, du vet de där självupptagna som bara tänker på sig själva. Hur handskas man med dom? Det ska bli kul att läsa lösningen på detta, lilla problem.

Här finner du ett register över alla våra recensioner.