Sov du lilla videung

Tom Stilton, Olivia Rönning med flera är tillbaka i författarparets kriminalroman Sov du lilla Videung. Jag har den i min olästa bokhylla och den kan bli ett perfekt sällskap nu under stundande påskhelg. Den ska jag tillbringa i Österrike. Du läser mer om den resan på min reseblogg, bilresaieuropa.se

Från baksidetexten hittar jag detta:

En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

Bild från förlaget.
Bild från förlaget.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Vill du skaffa boken själv, så klicka på någon av länkarna nedan, så hamnar du direkt hos Adlibris eller Bokus. Boken finns i flera olika format.


Adlibris
Bokus

Lämna ett svar