Här är två kvinnor som förstått livet.

Vandra och njut, redan i titeln förstår jag att detta är en bok för mig. Jag gillar att röra på mig, dock helst utan att bli svettig, och faktum är att jag gillar god mat och annat som är bekvämt. Exakt samma som Amelia Adamo gillar, trots att vi är av olika kön, men vi är nog i ungefär samma ålder. Den då man njuter av barnbarn, ett gott glas vin, och god mat. Alla tre fyller på airbagen runt magen, jo barnbarn vill ha glass så då måste morfar äta, också. Det här har läkaren åsikter om, framförallt som jag har skaffat mig diabetes, då blir vandring ett sätt att hålla den i schack. Men vandring, det förknippar jag ofta med frystorkat och vattenflaska på höga fjäll. Den här boken berättar att det finns andra möjligheter. Amalias lista på vad en vandring ska innehålla har följande punkter, (listan tagen ur boken)

  1. Vacker natur
  2. God mat, som någon annan lagar
  3. Sömn på ett mysigt bed and breakfastliknande ställe
  4. Lokalguide för kunskapsinhämtning längs vandringen
  5. Pratglad grupp med fallenhet för vandringsmingel. Det betyder att man gillar att småprata och blandar sig med alla under vandringen.
  6. Mer njutning än ansträngning vad gäller val av led/vandring och antal kilometer som ska avverkas, men tillräckligt många för att det ska kännas på kvällen. Inte för brant uppför.
  7. Värme i luften, mellan 12 och 26 grader.
  8. Natur och Kulturupplevelser. Vad finns att se under vandringen.
  9. Mygg och ormfritt
  10. Enkel logistik, utan för många och långa transportsträckor.

Det är som så att jag kan hålla med om alla dessa tio punkter. Om du ser på min vandringsblogg, vandraieuropa.se så ska du se att de allra flesta önskemål uppfylls. Tack både Amalia och bokens andra författare Lotta Byqvist för att ni bekräftar min vandringsteori. Gillar du att vandra så förstår du vad jag menar och du skaffar givetvis boken. För soffpotatis kan den vara en inspiration, man får faktiskt ta en öl till middagen, om man nu var med på vandringen, och inte tog lokalbussen mellan dagens etapp.

Du kan köpa boken hos Adlibris eller på Bokus. Valet är ditt.

ISBN: 9789188799104

Omslagsbild från Förlaget – Lava Förlag
Köp ditt egna exemplar här