Köttbullar

25 – Köttbullar – Goda saker på julbordet

Vilket recept ska du ha till dina köttbullar? Det finns ju ett oändligt antal kokböcker. Jag skulle nog vilja säga att många för att inte säga de flesta, har något recept på köttbullar. Du kan ju göra det enkelt för dig, klicka på länken om köttbullar. Så hamnar du på vår receptsisa, och där kan du filosofera lite bland recepten.

Att äta köttbullar och läsa en bok!På julaftons kvällen kan man gärna sjunka ner i sin favoritfåtölj. Plocka med sig sin favoritbok, och så en skål av de ljuvligaste köttbullarna familjen har smakat på mycket länge. Ett recept på sådana kan du hitta på nätet och via länken. Kom ihåg att följa receptet ordentligt. Annars kan det lätt bli fel, och de drömmar som du hade. Om en ljuvlig kväll med bok och köttbullar kan lätt förbytas till att bara bli en bok.

Läsa en bok om köttbullarVill du läsa om köttbullar, så har du två val. Antingen tar du med dig stora sedelplånboken och besöker bokhandlarn i stan. Där begär du fram alla böcker som innehåller recept om köttbullar, och andra berättelser, där köttbullen har sin plats. Det finns en hel del, kan jag kova. Varje anständig kock som har skrivit en kokbok, och det är många som ägnat sig åt den sysslan, har minst ett recept på köttbullar.

Det andra sättet – kliv in på närmaste bibliotek!Det andra sättet är att smyga in på staden bibliotek, eller för den delen på ortens lilla bibliotek. De flesta bibliotek har nämligen så att du kan fjärrlåna, eller låna från andra bibliotek. De behöver inte själva ha boken i sina bokhyllor. På samma sätt som i butiken kommer du nu att få en gigantisk hög med böcker. Antingen lånar du böckerna och bär sedan hem dom, där sätter du dig i favoritfåtöljen, på med läslampan, och så läser du. Eller så har du datorn med dig på biblan, där du kan notera vad som finns i de olika böckerna. Det blir mycket text vill jag lova. Som jag skrev tidigare. Köttbullar ska göras på det egna sättet, vilket innebär att varje anständig kock har sitt egna lilla trix.

Prova en massa olika recept, och kanske tekniker!Du letar och finns säkert en massa trevliga recept. Nu är det din hårda uppgift att prova alla recept. Kalla in barnen och låt de provsmaka, och sätta betyg. När du funnit vilket recept som du eller ni gillar allra bäst. Då skriver du ner det, lägger i lite chili eller vitpeppar, och vips, så har du ditt egna fantastiska recept. Det som du använder med stor framgång varje gång det ska vankas köttbullar på matbordet. Grattis, du har blivit en favorit. Läs lite mera om denna blogg.

Läs boken Julkokboken – Leif Mannerström


Mannerström har skrivit en bra bok om julen. Här kan du läsa mera om den.

Köttbullar
Leif Mannerström – Julkokbok

En reaktion på ”25 – Köttbullar – Goda saker på julbordet

Kommentarer är stängda.