Lev länge & väl

Lev länge & väl

Lev länge & Väl, Författare Kerstin Brismar och medförfattare Marit Anderson


Baksidetext: Vi lever allt längre, men vi vill också leva ett bra liv när vi blir äldre. Att kunna hålla igång och vara vitala, friska och pigga högt upp i åldern är något vi alla önskar oss. De så kallade blå zonerna runt om i världen ger oss vägledning om hur vi själva kan påverka vår ålderdom.
Professor Kerstin Brismar har träffat mängder av patienter under sina år som läkare och dessa möten har lärt henne vad som är viktigt för att må så bra som möjlig – så länge som möjligt. I den här boken har hon samlat sina bästa råd kring maten, motionen, sömnen, stressen, alkoholen och mycket mera. Hennes budskap är: Det är aldrig för sent att börja med en livsstilsförändring. Vare sig du är 50,60 eller 70 år, yngre eller äldre:

Mina tankar: Har du skaffat dig diabetes typ 2, då är det här en bra bok för dig. Kerstin ger dig bra och konkreta tips på hur du kan må bättre, och även få lite koll på din diabetes, på ett sätt så att du kan leva ett gott liv, länge.
Själv fick jag bekräftelse på en del saker som jag i och för sig hittat på annat håll och som har hjälp mig. Men hade jag läst boken, så hade dessa tipps infunnit sig betydligt tidigare, och jag hade kanske kunnat få det lugnare.
Jag har inga problem med min sjukdom, jag lever i stort sett som normalt, med några få undantag. Och är det inte värre än så här, då tillhör jag de som tycker jag har tjänat på sjukdomen. Jag har lämnat soffpotatisen kvar i soffan, och låter min kropp få ta del av naturen, varje dag. Jag läser en hel del, bland annat andra rön och om jag finner något intressant försöker jag anpassa mig. I det här fallet behöver jag inte själv analysera, det har författaren gjort åt mig.
Så ska du skaffa en hälsobok i år, låt det bli Lev länge & väl. Då kan du få några år extra i piggt tillstånd, och det vill väl de flesta i vart fall.

Lev länge & väl
Lev länge & väl