Mats Drougge – Äventyr med bilen

Den här boken ska du läsa innan din resa till Alperna. Här har författaren plockat fram sina absolut bästa och njutbaraste vägar i Alperna. Läs boken, dröm dig iväg, åk iväg och upplev alla dessa fantastiska passager som finns i Alperna.Du kommer att njuta oavsett i vilket stadie du befinner dig. Glid in på adlibris och hämta boken med en gång. Jag tror att den bara finns som Tryckt bok, så den blir lite tung om du ska packa den i resväskan. Boken har sjunkit ganska kraftigt i pris, jag har för mig den kostade 229 när den kom ut 2017, nu var den nere i 69 sek påAdlibris.

Alperna

Det blir en del begränsningar i förordet. Det handlar mestadels om vackra Alperna och alla passvägarna, som tidigare var handelsrutter. Jag håller med författaren om att de nya snabba passagen inte på långa vägar ger samma tillfredställelse som att slingra på de gamla långsamma kurviga vägen. Jag har minsann råkat ut för en del av alpernas slingriga små vägar. Med en viss portion av svindel är det ibland en hisnande upplevelse att ta sig upp, eller ner, för dessa vägar. Man måste ha en välsmord brons, fina däck, och händerna på ratten. Det har hänt fler än en gång att jag fått plocka ner hjärtat från halsgropen och lagt tillbaka på sitt rätta ställe. Men jag vill absolut inte ha dessa resor ogjorda. Det är en häftig känsla när jag åter hamnar på nere på slätten. Jag svävar liksom på moln. Ja, där uppe i bergen kan jag ibland köra över molnen, och det är ytterligare en upplevelse som ska beaktas. Har du icke kört de små vägarna i Alperna, kan jag på stående fot rekommendera dig att ta det steget.

ISBN: 9789174618099

Fotograf

Mats Drougge är inte bara författare, han är en god fotograf, också. Boken är fylld av en massa fina bilder från i huvudsak de slingrande vägarna och bergstoppar. Åtminstone jag blir väldigt sugen på att åka iväg och besöka platserna. Om det blir förändringar i våra resplaner i år, ja det ska jag låta vara osagt. Men att dessa små trevliga vägar har hamnat på listan, det är helt klart redan nu. Får se om de avancerar på listan efter det att jag läst boken, Äventyr med bilen.