Sov du lilla videung

Tom Stilton, Olivia Rönning med flera är tillbaka i författarparets kriminalroman Sov du lilla Videung. Jag har den i min olästa bokhylla och den kan bli ett perfekt sällskap nu under stundande påskhelg. Den ska jag tillbringa i Österrike. Du läser mer om den resan på min reseblogg, bilresaieuropa.se

Från baksidetexten hittar jag detta:

En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

ISBN: 9789113074214

Bild från förlaget.
Bild från förlaget.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Vill du skaffa boken själv, så klicka på någon av länkarna nedan, så hamnar du direkt hos Adlibris eller Bokus. Boken finns i flera olika format.


Adlibris
Bokus