Tjur på Retur - Gubbhälsan

23 – Tjur på Retur – Gubbhälsan!

Tjur på Retur – Gubbhälsan

Tjur på Retur – Gubbhälsan – Kalle Moareus är författare och skriver så här på baksidetexten:
En tjur på retur är en älg av hankön som har sina bästa år bakom sig. Hornen blir mindre och han får färre taggar för varje år. Han har varit kung i skogen, fortplantat sig, dessutom lyckats undvika att bli skjuten. Men nu är det inte många som har nytta av honom längre.

Jag har inte fått boken ännu, den är beställd, jag ser verkligen fram mot att få läsa den. Det som Kalle kände vid dryga 50-årsåldern, är nog mycket det många av oss känner i den åldern: Det var inte bara de sedvanliga ålderstecknen som drabbar alla män som närmar sig 50. Hans sätt att leva hade också satt sina tydliga spår. Han åt för mycket, drack för mycket, rörde sig för lite. När det var som värst kunde han knappt få på sig nånting i garderoben, han kunde inte knyta skorna och vid läkarundersökningen fick han höra sanningar som han bara ville glömma. Inte nog med det: Dottern flyttade hemifrån och frun meddelade att hon ville skiljas. Plötsligt satt Kalle med en kastrerad katt som enda sällskap i ett stort hus och undrade var hans liv hade tagit vägen
Inte så lätt om man är en riktig gubbe. Gubbar tycker inte om förändring. De vill att saker och ting ska vara som de alltid har varit. Vadå, sluta äta potatis? Då slutar man hellre sina dagar.

Den här boken handlar om resan tillbaka. Från att vara nån som sitter hemma och tjurar och väntar på nödslakt – till att ta tag i sin tillvaro, ändra på gamla vanor och försöka hitta meningen med livet igen. Om man inte är skogens konung längre, vem är man då? När hornen slutar växa, hur blir man då taggad igen?

Enklast köper du boken via denna länk, som går till Bokus.

Vill du läsa om alla våra recensioner, så har vi en lista här.

Tjur på Retur - Gubbhälsan
Tjur på Retur – Gubbhälsan

En reaktion på ”23 – Tjur på Retur – Gubbhälsan!

Kommentarer är stängda.